top of page
LOCATIONeng-02.png
LOCATIONeng-03.png
LOCATIONeng-04.png

הקו הראשון שנמתח נועד לשמר את אופיה של שכונת כרם התימנים. הקו פונה לחזית של כרם התימנים כמעין חומה המגינה על המאפיינים שמייחדים אותה. אותו קו התפתח לחזית היציבה של המבנה הן מבחינת עוביו של הקיר והן מבחינת הפונקציות הנמצאות בקרבה אליו (פונקציות  פרטיות כמו חדר שינה/ חדר רחצה) אשר מוגנות באמצעותו.

הקו השני מקשר את לב תל-אביב אל שוק הכרמל ויוצר שביל בתוך גבולות האתר. כך נוצר חיבור בין עוברי האורח לבין בעלי הסדנאות (המתגוררים באתר). בכדי לשמור על הפרדה בין חיי העבודה לבין החיים האישיים, הכניסה הפורמלית לדירה נעשת משביל עילי המשרת רק את המתגוררים במבנה.

בצורה זו נרקם התווך בין האזור הפרטי שצמוד לשכונה האינטימית, לבין האזור הציבורי והדינמי הפונה לכיוון השכונה הפתוחה.

קו ונפח למשטח

פרויקט בסטודיו בנתיב היסטוריה | סמסטר 5 

מנחה: אדר' גיא אוסטרן

 

במהלך הסמסטר התנסינו בעבודות מלאכה ולמדנו את דמויות המפתח שהובילו את בית הספר ‘באוהאוס‘ שפעל בגרמניה.  בהשראת הלמידה את ה’באוהאוס‘ תכננו ועיצבנו מרחב עבודה ומחיה בשכונת כרם התימנים שבתל-אביב. במהלך תהליך המחקר שאבתי השראה מהמייסטר וסילי קנדינסקי, כחלק ממפעל חיו כתב את הספר: ‘קו ונקודה על משטח‘ המנתח את האלמנטים המרכיבים את הציור. מנקודה זו יצאתי אל תהליך  החקירה של האלמנטים המרכיבים את האתר ואופיו.

האתר נמצא על קו תפר בין אזור בעל אופי אינטמי: בעקבות צפיפות המבנים, סמטאות המגבילות את שדה המבט ואווירה רגועה (כרם התימנים), לבין צדו השני הדינמי:  רחובות ארוכים הפותחים את המבט לכיוון הים המכניס דרכם בריזה נעימה (לב תל-אביב). בכדי להתמודד עם השוני בין הדפנות השונות של האתר נמתחו קווי מתאר ראשוניים המגדירים את האזורים ואת אופים. 

קו ונפח 1_1 חזיתות בצבע.png
מודל ראשון משולב.png
מודל סופי מלמעלה.jpg
זיהוי - בין רחוב לסמטה.png
Facades-01.png

2

4

[m]

Facades-02.png

[m]

2

4

פךשמד-02.png

[m]

2

4

פךשמד-01.png

[m]

2

4

Sections-01.png
Sections-02.png
Img19967.jpg
מהלך תנועה כחול.png
סדנאת גילוף.jpg
bottom of page