top of page
מיקום-03.png
מיקום-04.png
מיקום-02.png

פנים תיבת הקורטן, בקורלציה לקונסטרוקציה, מכילה את רוב הפונקציות המשרתות את המבנה. בקצה הדרומי הספריה, בקצה הצפוני המסעדה והאודיטוריום ובקומת הקרקע האזור התפעולי. מרכז התיבה מוקדש לחלל התצוגה הראשי של המוזיאון, דרכו עוברת קונסטרוקצית מסגרות הפלדה החשופה לעיני המבקרים. חלל זה יהיה בגובה של כ-20 מטר ויאפשר תצוגות מונומנטליות.

 

צדי המוזיאון יורכבו מה”כנפיים“ שיוצרות מסגרות הפלדה, תמיכה בהן תעשה באמצעות שני עמודים אשר יתמכו כל מסגרת במקצב זהה. הנוקשות במקצב תאפשר דינמיות בסגירת החללים עבור תערוכות מתחלפות. דפנותיו החיצוניות של חללי הצוגה יוגדרו על-ידי מסבכים,  המרכיבים את הגשר ואת המסגרות. הרכבת פנליי פוליקרבונט חלביים משני צידי המסבכים יותירו אותם חשופים לעיניי המתבוננים, יצרו בידוד תרמי ובאמצעות תאורת לד, לצד המבסבכים, הגשר והמוזיאון יאירו בלילה. 

ההצעה מתמודדת עם המצב הקיים ואתגריו. כיום אזור הרכבת  וצפונה חסום לעוברי אורח, התכנון יפרוץ את המחסום שבין העיר לים ויהפוך את האזור לדינמי ופעיל גם להולכי הרגל.

מוזיאונחיפה

פרויקט בסטודיו אינטגרטיבי | סמסטר 8 

מנחה: אדר' עמית נמליך

 

המוזיאון ימוקם ברובע ’העיר התחתית‘ שבעיר חיפה. בקרבתו נמצאים תחנת הרכבת: ’מרכז השמונה’, ממגורות דגון, כביש 4, נמל חיפה והים. לפי ריכוז הפונקציות באתר ניתן לחשוב שמדובר באזור דינמי ותוסס אך בפועל הוא מנוון מהולכי רגל. הפונקציות חוסמות את גישת הולכי הרגל ומבטם לכיוון הים.

 

המוזיאון ימוקם על גשר קיים מעל שעולה מעל אותם חסמים ובעזרתו יפתח שביל גישה אל נוף הרכבת, הנמל והים.באמצעות פעולה זו, הפונקציות ישארו לתפקד ולהתנהל כסדרן והמבקרים העולים על הגשר ”ירחפו“ מעל הנעשה ויצפו בנוף החדש שיפרס מעבר לחסמים.

 

מיקום  המבנה על הגשר מייעד אותו כמרחב ציבורי פתוח לכלל תושבי ומבקרי העיר חיפה לכן פרוגרמת המוזיאון מתרחבת לפרוגרמות נוספות שעשויות לשרת את המבקרים במקום. בכדי להדגיש את הניתוק בין החסמים לבין הריחוף של המבקרים על הגשר, הוא יתמך באמצעות נקודת אחיזה מאסבית באזור הנמל, התתבטא בצורת תיבת קורטן. התיבה תתמוך מסגרות פלדה היוצרות את חללי התצוגה המשניים במוזיאון ואת הטיילת הנבנת כרמפה. הטיילת מקיפה את התיבה ודרכה ניתן להכנס לפונקציות פתוחות לציבור (מסעדה וספריה). 

לטובת חווית המשתמש במבנה, נערכו בדיקות קרינה ישירה.  בעקבותיהן התכנון והעיצוב הראשוניים עברו שינוי והקנו למבקרים במקום שהייה נעימה.

מוזיאונחיפה 1_2 המוזיאון ביום
מוזיאונחיפה 1_1 המוזיאון בלילה.png
מוזיאונחיפה 2_2 הנמל והים כאזור חסום.png
מוזיאונחיפה 2_3 שביל גישה מהעיר.png
מוזיאונחיפה 2_4 גישה מתבצעת באמצעות גשר.
מוזיאונחיפה 3_1 השראה לפתיחת החסמים-01.p
סכמות ללא כיתוב-02.png
PROGRAMEANDTEXT.png
SectionEngNoScaleBar-01.png
אולמותמשניים-41.png
אולמותמשניים-42.png
אולמותמשניים-44.png
סכמות ללא כיתוב-04.png
PlanSviva_1-2000-01.png
תכניות קומה-04.png
תכנית קומה-02.png
הדמיה פנים מוזיאון.png
bottom of page